ÅRET/SOM/GÅTT//2

Här kommer mitt år i bilder del 2, Augusti-December!


Hela Augusti spelade jag var och varannan helg på Sommar! Hade temakvällar, som tex djurtema och collegetema (bäst!) och spelade skivor hela nätterna tillsammans med bästa Sebastian och snyggaste tjejerna!



I September spelade jag och Sebastian för sista gången på Sommar!s stora avslutning, jag gick Blogawards modevisning, hängde med massa härliga människor och dansade hela natten på efterfesten





Modeveckan startades i Oktober med Fashion12-modevisningen där jag gick för märket Resteröd och strax efter det startade min praktik hos världens bästa Pamela, som gav mig de bästa månaderna hittils i mitt liv, herregud vad roligt jag hade. Sprang runt på olika presskontor och spenderade varje tisdag i en Idol-bil!








Under November månad sprang jag runt till ännu fler presskontor, åt mysiga luncher med tjejerna jag jobbade med, gick på olika event, fick se det första jobbet där jag assisterade Pamela i tidiningen Plaza, åkte på Idolturné, åt middagar med fina vänner och hängde på kontoret!







Nu i December har jag jobbat hemifrån med några sista projekt, levt i min underbara stickade tröja från whyred lite för ofta, assisterat Pamela under en pressvisning för Triumph, varit med under Idols sista fitting någonsin, stått i Globen och hejat på dom fina idolfinalisterna och avslutat min underbara praktikperiod med en fint minne från bästa Pamela.

Som sagt, 2011 har verkligen varit det bästa året hittils i mitt liv, vad jag kommer ihåg iallafall! Kan ju bero på att det är det enda år jag kommer ihåg tack vare min blogg, haha. Tack till alla som gjorde dethär året så bra som det blev! <3 Hoppas ni också haft ett undebart år och att 2012 blir ännu bättre!

ÅRET/SOM/GÅTT//1

För exakt ett år sen bestämde jag mig för att år 2011 skulle bli det bästa året hittils i mitt liv, och jävlar vad rätt det blev. Har nog aldrig varit med om så mycket roligt, konstigt och underbart under ett och samma år förut och jag har verkligen några fina personer att tacka för det, ni vet vilka ni är. <3
Dethär är alltså mitt år 2011 i bilder, Januari-Juli:

Rivstartade igång året med att natten till den 1a januari fira tolvslaget vid katarinahissen och sen dansa hela natten på en gayklubb


Dansade hela Januari ut på klubben NU!


Spenderade en dag i Februari i -5° i knappt några kläder alls medan bästa Julia fotade mig till ett projektarbete

Firade en väns 20årsdag i Mars utklätt till Corpse Bride tillsammans med mina systrar, utklädda till catwoman och Alice i underlandet

Dansade ännu mer på NU! i April innan klubben stängde för säsongen och gav plats till andra härliga klubbar

Sommar! - 2011 from Sommar on Vimeo.




I Maj spelades promotionfilmen för Sommar! in, jag gick på premiären av F12, spelade på Sommar!-premiären och hade premiär för Sebastians och min klubb Walk of Shame!


I Juni gick jag en kväll på min första och den sista studentskivan för året, utklädd till Sailor Jupiter, tillsammans med mina systrar, också utklädda till Sailors. Resten av kvällarna dansade jag runt och spelade på Sommar!




I Juli fyllde min tvillingsyster och jag 20 år, vilket firades med middag hemma hos oss och dans på F12. Helgerna efter hade jag klubb tillsammans med Sebastian igen, och premiär för min tjejklubb Girls on Girls!

Fortsättning följer...


GÅRDAGEN/I/BILDER






BÄSTA/KLAPPARNA




<3

MERRY/CHRISTMAS







Bästa julkapparna, finaste julgranen, godaste maten (tapas), härligaste familjen och mysigaste julaftonen. <3 (Och sen världens bästa juldag!)

25.12.11


Systrarna och jag spelar skivor på Hitsgolvet på Sommar!s stora Juldagsfest ikväll mellan 23-02. KOMSI KOMSI!

21.12.11





Josefien Rodermans by Naomi Yang for Vogue Taiwan

OFF/TO/THE/RACES

Känner nästan att det börjar bli lite tjatigt, haha, men för er som gillar Lana Del Rey lika mycket som jag; HÄR kan du ladda ner hennes senaste singel.

20.12.11





Spenderade gårdagen tillsammans med Filippa och finaste Dogge! Blev bjuden på middag av pappa Smeds, hängde hos Smeds & Kofoderbacke och kollade på Jul med Ernst! Hur mysig är inte Ernst egentligen? Så mysig.<3

22.08

Ashley Smith for DOSSIER by Jason Lee Parry from Jason Lee Parry on Vimeo.


JULMYS








Årets första julkänsla! Lussebullar, pepparkakor, glögg och julgranspyntning för hela slanten så att säga! Mysig kväll med fina vänner.

20.25


Invigde denna fina skapelse på kvällens glöggfest! Åt några lussebullar för mycket och drack massa god glögg i sällskap att flera fina vänner som jag inte sett på ett bra tag eftersom de spenderat senaste året i Paris. Pratade om vad alla gjort senaste tiden, smidde lite planer till våren och gav bort lite presenter. En himla bra kväll helt enkelt. Bilder kommer snart!

Q&A

Har kombinerat några av frågor som handlar om samma sak, så vissa av frågorna kanske ser lite konstiga ut. Har iallafall svarat på några av de frågor jag fått i kommentarsfältet och via mailen den senaste månaden. Enjoy!

1.

hur lärde du dig att dj:a?
vilket program använder du? & mixar du låtar eller spelade du bara upp dem? (när du spelade på sommar dvs)


Jag lärde mig grunderna i att spela skivor av en av killarna som höll i Sommar! förra året! Sen lärde jag mig själv allt eftersom när jag övade innan öppning och under tiden jag spelade! Jag gör inte egna mixar av låtar, men jag spelar inte heller bara upp låtarna efter varandra, utan jag mixar ihop dom under tiden som jag spelar! Jag använder inget speciellt program när jag spelar, men har använt mig av DJ Mixer Pro när jag övat hemma!


2.

gillar du mig?

mvh brittisk nanny


Ja, Malin aka brittisk nanny, jag gillar dig massor! Haha <3


3.

hur fick du jobbet som stylist? hur kom du in med fötterna så att säga?

hur gick det till när du fick jobbet som Pamelas assistent? Är det praktik eller jobb?
Vad siktar du på att jobba med i framtiden? :)


Jag såg att Pamela sökte praktikanter, mailade min ansökan, fick en intervju och fick sedan praktikjobbet! Jag jobbar mån-fre och siktar på att fortsätta jobba inom styling i framtiden! Det är det roligaste jag har gjort i mitt liv hittills!


5.

Vad spelar du för musik när du dj:ar? och vart brukar du spela någonstans? :)


Jag spelar allt ifrån pop och r&n till house. Allt jag spelar är kommersiellt och mitt mål är att i princip alla som är på stället jag spelar på ska känna igen musiken, kunna sjunga med till låtarna och dansa som galningar! Hela sommaren spelade jag på Sommar! Och nu närmast ska jag spela på deras Juldagsfest den 25:e december (dit ALLA ska gå!!!) Sen får vi se vad som händer, har lite på gång!

6.

- du har så himla fint hår! lockar du det eller har du bara ett sånt där perfekt självfall?
har du jobbat som modell? fick för mig att du och Filippa modellade tillsammans förut, var det så?


Tack så mycket! Ibland lockar jag det, ibland plattar jag det och ibland låter jag det bara vara! Det beror lite på hur mycket tid jag har och om jag orkar fixa mig eller inte! Har iallafall naturligt fall, så om jag inte fixar det så är det lite halvlockigt. Nja, jag har aldrig varit med i någon modellagentur, men jag har gjort lite olika modelljobb, bland annat med Filippa, ja!

7.

Nu ska du allt få några frågor gabsi!
1. När ska vi ta en fika/ha oth maraton?
2. Topp 3 bra saker med livet.
3. Din största dröm!
4. Om du fick säga en sak som skulle nå alla i hela världen skulle det vara...?
5. Topp 3 tips för julkänsla
6 . Topp 3 saker på din önskelista
7. Bästa låtarna just nu
8. Bästa bloggarna
Topp 3 Gabi tipsar, alla kategorier


1. Det får vi nog bestämma över sms, haha! <3
2. Top 3 bra saker med livet just nu: 1. Alla de underbara tjejerna jag jobbat med under de senaste månaderna (Pamela, Karoline, Johanna och Jasmine) 2. Att det snart är jul 3. Framtiden!
3. Min största dröm är inte helt oväntat att jobba inom mode, helt som stylist då, och att spela skivor tills mina öron blöder! Haha
4. Oj, vad svårt. Jag skulle nog vilja uppmana folk till att vara lite trevligare. Det finns en hel del människor som skulle behöva höra det faktiskt! Man kommer så mycket längre med lite kärlek istället för hat! (haha, så smörigt, men SÅ sant! <3)
5. Top 3 tips för julkänsla: 1. LUSSEBULLAR! 2. Att slå in paket 3. Glöggdrinken som serverades på Idol-produktionsmiddagen (glögg, Schweppes Russchian, lingon och is!)
6. Topp 3 saker på min önskelista: 1. Parfym 2. Smycken 3. Pengar (så ytligt och tråkigt, men vad ska man göra? Man kan alltid önska sig world peace, men hur skulle tomten kunna fixa det och slå in i ett fint paket?!)
7. Bästa låtarna just nu: 1. Kings in Exile - Fritz Kalkbrenner 2. Videogames - Lana Del Rey 3. I princip hela Adeles skiva!
8. Bästa bloggarna är nog Pamelas, Karolines, Filippas, My’s, Kristins och... Får man säga sin egen? Hahah
9. Top 3 tips, alla kategorier: Tips 1. Omringa dig själv med människor som tycker om dig för den du är och strunta i resten. 2. Ta en dag, varje månad, från all stress och kolla igenom en hel säsong av nån bra serie, t.ex OTH! 3. Till er som har problem med att somna (precis som jag): ladda ner hela Fritz Kalkbrenners senaste album! (SÅ bra!!!)

8.

Hur började du dj:a? och hur gör du när du spelar Alltså det finns väl flera sätt att spela på, tänker om du använder mixerbord? Hur lär man sig det isf?

Jag blev tillfrågad om jag ville sätta ihop en klubb tillsammans med en kompis på Sommar! i somras och tackade självklart ja! Skulle egentligen bara ha spelar en gång i månaden, men spelade ca 2-3 gånger i månaden sen istället! (för att det gick SÅ bra!) Jag spelar med Usb-minnen och använder mig av ett mixerbord och två spelare, är det vanligaste skulle jag tro. Inte att spela med Usb-minnen kanske, men just uppsättningen 2 spelare, 1 mixerbord! Jag fick som sagt hjälp med att lära mig grunderna, men det mesta har jag lärt mig själv genom att öva innan öppning osv! Övning ger färdighet som man brukar säga, finns inget bättre sätt!

Tack för alla frågor! (speciellt tack till finaste Sara!)

17.12.11








Älskar dessa bilder. Ögonen, ögonbrynen, hårsvallet, läpparna, ljuset... Hur fint är inte det här egentligen? Dör lite, så att säga.

Paulina by Yang Wang for Fashion Gone Rogue

BORN/TO/DIE


22.22


(tack!)

14.12.11


Var på avslutningsmiddag med hela Idol-produktionen igår. Folk höll tal i evigheter, diplom deldes ut, det bjöds på grillbuffé och härlig/dålig dansmusik spelades, en liten nostalgi-idolfilm visades och alla gick hem en idoltshirt rikare! Tack till alla underbara och härliga människor jag fått jobba/hänga med de senaste månadernaoch speciellt tack till alla underbara stylingtjejer! Imorgon blir det avslutningsmiddag för bara oss fem! <3

ps. glöm inte att ställa en fråga eller två i ask/me/anything-inlägget, ni hade ju fan asmånga frågor för ett tag sen?! kommer iallafall svara på de få frågorna jag fått typ imorgon och även klistra in lite gamla frågor jag fått i tidigare inlägg, ifall nån skulle undra nåt men inte vågar fråga! puss

GRATTIS/AMANDA/FONDELL!!!


ASK/ME/ANYTHING



Har fått lite frågor gällande min praktik som stylistassistent, jobbet med idol, att spela skivor osv. Så jag tänkte att ni får ställa lite olika frågor i kommentarsfältet, så svarar jag så gott jag kan på frågorna om några dagar!

22.29


JUST/NU


01.15




|

07.12.11


Superstressig dag som tack och lov avslutas med en mysig middag. mys.

THE/LAST/ONE








Sista fittingen med Idolerna idag! Känns himla konstigt att det snart är över... Men det ska vi inte tänka på nu, för än är det faktiskt inte över, på fredag är det ju FINAL! Sitter för tillfället i den finaste hotellsviten jag någonsin sett tillsammans med de andra tjejerna, och på undervåningen spelar dom in ett litet inslag om stylingen inför fredagens program tillsammans med idolerna och Pamela.

TRIUMPH






Spenderade dagen i en underbart hemtrevlig lägenhet vid östermalm tillsammans med ett härligt gäng tjejer. Assisterade nämligen Pamela under en pressvisning för Triumph! Det bjöds på lunch, gulliga små mumsbitar i form av bröst och uppvisning av fina underkläder såklart! Tack till AWB och alla på Triumph! Mer (och bättre) bilder kommer snart!

05.12.11






Lite bilder från dagens fitting på AWB inför morgondagens pressvisning! Sista bilden är på utsikten från kontoret, stod blickstill och kollade ut i säkert tre-fyra minuter innan jag kom på migsjälv ståendes helt still när jag hade tusen olika saker att göra och massa olika ställen att åka till.

Såg att det börjat komma snö nu på kvällen, hoppas allt är borta tills imorgon eftersom jag inte skaffat mig nån vinterjacka än! Åh, det eviga letandet.

Godnatt!

GOLDENNAILS


American Apparel//Metallic//Nail Lacquer//Glod Flash

LANADELREY

Lana Del Rey har verkligen en av de mest intressanta rösterna jag hört på länge. Lyssnade på 'Video Games' säkert 40 ggr per dag efter att jag lagt till den bland mina låtar på telefonen. Hade den på repeat hela dagarna! Här har ni hennes nästa singel 'Born to die'.

03.12.11




Köpte ju som sagt lite grejer på American Apparel i torsdags. Bl.a ett par Discopants(!) Supertighta och höga i midjan. Mums! Bättre bild kommer sen!

YESTERDAY






Lite bilder från igår, American Apparel-eventet och den sena middagen på Kåken (i form av världens godaste pommes, rekommenderas starkt!!)

01.30




Spenderade kvällen tillsammans med Emma och Isa, gick på American Apparel-event, köpte lite ny kläder, drack öl och åt en sen middag på Kåken!  Hade på mig den nya Whyred-tröjan, som jag för övrigt bott i senaste veckan. Vinterns bästa köp! (Nu måste jag bara hitta en jacka också...) Godnatt!

1.12.11


Dagens kontor; jobbar nämligen hemifrån idag för ovanlighetens skull! Håller på med ett jättespännande projekt, har suttit och klippt och klistrat i photoshop hela dagen. Nu, en försenad lunch! (Hur sjukt är det inte att det redan är december förresten? Helt sjukt enligt mig!)

RSS 2.0